ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΟΚΙΜΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

-25%
ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΟΚΙΜΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Τίτλος: ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ - ΔΟΚΙΜΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Συγγραφέας: ΤΣΟΥΡΕΑΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Ιδιότητα Συγγραφέα: Φιλόλογος
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
ISBN: 960-206-097-2
Έτος Έκδοσης: 12/1997
Σελίδες: 443
Διαστάσεις: 17Χ24, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Δ' έκδοση βελτιωμένη, Αθήνα
Τιμή: 7,42€ 5,57€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Εκθέσεις ιδεών με ερωτήσεις-απαντήσεις, θέματα για αυτενέργεια, δοκίμιο-άρθρα-επιφυλλίδες, λεξικό εννοιών, ανθολόγιο (παροιμίες-γνωμικά-απόψεις) για τους μαθητές του Λυκείου και τους υποψηφίους για τα Α.Ε.Ι.

Το βιβλίο αυτό δεν προσφέρει «έτοιμα» θέματα εκθέσεων, αλλά με τις γενικές παρατηρήσεις, τις ερωτήσεις- απαντήσεις και τις αντικειμενικές και υποκειμενικές θέσεις σε κάθε θέμα βοηθεί το μαθητή να αυτενεργεί κινητοποιώντας όλες τις μορφωτικές δυνάμεις του, τη νόηση, τη βούληση και το συναίσθημα.


Για τον συγγραφέα:

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Ευστράτιος Τσουρέας (1945-     ) γεννήθηκε στο χωριό της Δυτικής Μάνης Πλάτσα, όπου τέλειωσε το δημοτικό και στην Καλαμάτα ολοκλήρωσε γυμανσιακές σπουδές. Το 1963 έγινε πρωτοετής φοιτητής Νομικής Αθήνας και την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας. Μετά το πτυχίο της φιλολογίας προχώρησε σε σπουδές Νομικής. Από το 1972 ως το 1979 δίδαξε ως φιλόλογος σε ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης και σε φροντιστήρια και ίδρυσε δικό του φροντιστήριο. Στη συνέχεια διορίστηκε φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση (1979- 2006). Από το 1987 έως σήμερα έχει εκδώσει συνολικά 147  βιβλία (32 από τις εκδόσεις Δημ. Ν. Παπαδήμα). Μαζί με το γιο του, φιλόλογο και δάσκαλο, Γεώργιο Τσουρέα εξέδωσε περίπου 300 βιβλία- μαθησιακά βοηθήματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης  απ’ τις εκδόσεις της συζύγου του Τερψιχόρης Τσουρέα.