ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ

-25%
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ
Τίτλος: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ
Συγγραφέας: ΤΣΟΥΡΕΑΣ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
Ιδιότητα Συγγραφέα: Φιλόλογος
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
ISBN: 960-206-096-4
Έτος Έκδοσης: 12/1998
Σελίδες: 420
Διαστάσεις: 17Χ24, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Δ' έκδοση βελτιωμένη, Αθήνα
Τιμή: 21,20€ 15,90€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Περιέχει: Θέματα απο όλους τους αττικούς συγγραφείς. (Με κατά λέξη μετάφραση και λεπτομερή σύνταξη).  Για τους μαθητές Λυκείου, φοιτητές και φιλολόγους.

Σκοπός της «Αρχαίας Ελληνικής Θεματογραφίας» είναι να βοηθήσει τους υποψήφιους μαθητές στη σύνταξη και μετάφραση του αρχαίου ελληνικού κειμένου που θα τους δοθεί στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Με τη μέθοδο του βιβλίου οι υποψήφιοι θα συστηματοποιήσουν τις γνώσεις τους.

Οι κυριότερες πρωτοτυπίες του βιβλίου είναι:

1)      Τα θέματα έχουν κείμενο, λεξιλόγιο, συντακτικά σχόλια και παρατηρήσεις. Ο υποψήφιος με τη βοήθεια του λεξιλογίου και των συντακτικών σχολίων θα προσπαθεί να μεταφράζει το κείμενο και να απαντά στις παρατηρήσεις. Έπειτα θα κάνει επαλήθευση με την κατά λέξη μετάφραση, τη λεπτομερή σύνταξη και τις απαντήσεις στις παρατηρήσεις.

2)      Υπάρχουν διαγωνίσματα συντακτικού με τις λύσεις τους.

3)      Υπάρχει ολόκληρος ο λόγος του Λυσία «Κατά Εργοκλέους».


 

Για τον συγγραφέα:

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Ευστράτιος Τσουρέας (1945-     ) γεννήθηκε στο χωριό της Δυτικής Μάνης Πλάτσα, όπου τέλειωσε το δημοτικό και στην Καλαμάτα ολοκλήρωσε γυμανσιακές σπουδές. Το 1963 έγινε πρωτοετής φοιτητής Νομικής Αθήνας και την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας. Μετά το πτυχίο της φιλολογίας προχώρησε σε σπουδές Νομικής. Από το 1972 ως το 1979 δίδαξε ως φιλόλογος σε ιδιωτικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης και σε φροντιστήρια και ίδρυσε δικό του φροντιστήριο. Στη συνέχεια διορίστηκε φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση (1979- 2006). Από το 1987 έως σήμερα έχει εκδώσει συνολικά 147  βιβλία (32 από τις εκδόσεις Δημ. Ν. Παπαδήμα). Μαζί με το γιο του, φιλόλογο και δάσκαλο, Γεώργιο Τσουρέα εξέδωσε περίπου 300 βιβλία- μαθησιακά βοηθήματα για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης  απ’ τις εκδόσεις της συζύγου του Τερψιχόρης Τσουρέα.