ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ

-55%
ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
Τίτλος: ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ
Συγγραφέας: CHOMSKY, NOAM
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
Μετάφραση: Κοτζόγλου Γιώργος
Επιμέλεια: Χαραλαμπάκης Χριστόφορος
Ιδιότητα επιμελιτή: Καθηγητής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
ISBN: 960-206-538-9
Έτος Έκδοσης: 12/2010
Σελίδες: 303
Διαστάσεις: 14Χ21, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Γ' έκδοση, Αθήνα
Τιμή: 21,20€ 9,54€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Στο βιβλίο "Για τη Φύση και τη Γλώσσα" ο Noam Chomsky αναπτύσσει το στοχασμό του για τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα, το νου και τον εγκέφαλο, εισάγοντας τη σύγχρονη γλωσσολογική έρευνα στο αναπτυσσόμενο επιστημονικό πεδίο της νευροεπιστήμης. Ο τόμος αρχίζει με μια διαφωτιστική εισαγωγή από τους επιμελητές της αγγλικής έκδοσης Adriana Belletti και Luigi Rizzi. Ακολουθούν μερικά από τα πρόσφατα γραπτά του Chomsky σχετικά με τα θέματα αυτά, καθώς και μια διεισδυτική συνέντευξη στην οποία ο Chomsky προσφέρει την εναργέστερη και κομψότερη εισαγωγή στη σύγχρονη θεωρία. Η εισαγωγή αυτή καθιστά το Μινιμαλιστικό Πρόγραμμα προσιτό σε όλους. Ο τόμος κλείνει με ένα δοκίμιο για το ρόλο των διανοουμένων στην κοινωνία και τη διοίκηση. Το βιβλίο "Για τη Φύση και τη Γλώσσα" αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη της γλωσσικής θεωρίας και είναι πολύτιμο για φοιτητές και ερευνητές της θεωρητικής γλωσσολογίας, της νευροεπιστήμης, της γνωσιακής επιστήμης και της πολιτικής, καθώς και για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της σκέψης του Chomsky.

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ: ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2
ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΥ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4
ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΝΙΜΑΛΙΣΜΟ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5
ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 1-4
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

Επιμελητές της αγγλικής έκδοσης: Adriana Belleti, καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σιένα & Luigi Rizzi,καθηγητής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σιένα.

Για τον συγγραφέα:

Ο Νόαμ Τσόμσκι γεννήθηκε το 1928 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Είναι παγκοσμίως γνωστός ως πολιτικός ακτιβιστής, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής γλωσσολογίας του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), όπου άρχισε να διδάσκει το 1955. Έχει γράψει και διδάξει γλωσσολογία, φιλοσοφία και πολιτική. Στα έργα του συμπεριλαμβάνονται τα βιβλία: "Εξουσίες και προοπτικές", "Νέα και παλιά παγκόσμια τάξη", "Αποτρέποντας τη δημοκρατία", "Κατασκευάζοντας τη συναίνεση" (με τον Ε.Σ. Χέρμαν), "Έτος 501: η κατάκτηση συνεχίζεται", "Τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους", "Ο νέος στρατιωτικός ανθρωπισμός", "Νέοι ορίζοντες στη μελέτη της γλώσσας και της νόησης", "Τρομοκρατικά κράτη" και "Μια νέα γενιά χαράζει τα όρια". Παραμένει από τους επιφανέστερους εκπροσώπους της "αριστερής" αμερικανικής σκέψης. Οι προσπάθειές του για τη διεύρυνση της δημοκρατίας και για μια μη βίαιη υπερδύναμη, έχουν τιμηθεί σε όλο τον κόσμο από κινήματα ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης.