ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

-25%
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Τίτλος: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Συγγραφέας: CLACKSON JAMES, HORROCKS GEOFFREY
Ιδιότητα Συγγραφέα: Καθηγητές Πανεπιστημίου Καίμπριτζ
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
ISBN: 978-960-206-597-6
Έτος Έκδοσης: 4/2014
Σελίδες: 466
Διαστάσεις: 17Χ24, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Τιμή: 31,80€ 23,85€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Η "Ιστορία της Λατινικής Γλώσσας" του εκδοτικού οίκου Blackwell χαρτογραφεί την εξέλιξη της Λατινικής από τις προϊστορικές της απαρχές, μέσα από τα παλαιότερα κείμενα, έως τη διαμόρφωση της γλώσσας της κλασικής περιόδου με τον Κικέρωνα και τον Βεργίλιο, και εξετάζει τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της καθομιλουμένης Λατινικής σε ολόκληρη τη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Γραμμένο με απλό και εύληπτο τρόπο, το βιβλίο προσφέρει την πιο περιεκτική κάλυψη της ιστορίας της γλώσσας που έχει γραφεί τα τελευταία 50 χρόνια.
Οι συγγραφείς αξιοποιούν σύγχρονα ρεύματα της γλωσσολογίας, ιδιαίτερα από τον χώρο της κοινωνιογλωσσολογίας, προκειμένου να ερμηνεύσουν σημαντικά ζητήματα της γλώσσας. Με μια ολοκληρωμένη εξέταση της εξέλιξης της γλώσσας, στο πλαίσιο της ανόδου και της πτώσης της αρχαίας Ρώμης, ερευνούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ αυτών τις επιδράσεις από την Ελληνική, τις γλωσσικές επιπτώσεις του Χριστιανισμού, τη ζωή και την κοινωνική θέση των ομιλητών της Λατινικής και την τύχη της γλώσσας κατά την ύστερη αρχαιότητα και μετέπειτα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο James Clackson είναι University Senior Lecturer της κλασικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: The Linguistic Relationship between Armenian and Greek (1994), Indo- European Linguistics: An Introduction (2007), καθώς και πολλών μελετών για την κλασική και την ινδοευρωπαϊκή γλωσσολογία.

Ο Geoffry Horrocks είναι καθηγητής της συγκριτικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Είναι συγγραφέας των:   Space and Time in Homer (1981), Generative Grammar (1987), Greek: A History of the Language and its Speakers (1997, β΄έκδοση 2010), καθώς και πολλών μελετών για την ιστορία και τη δομή της Ελληνικής από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Είναι επίσης συνεπιμελητής των συλλογικών τόμων Themes in Greek Linguistics (1998) και Studies in Greek Syntax (1999). 

Κριτικές - Παρουσιάσεις

Από την πρωτοϊνδοευρωπαϊκή γλώσσα στη λατινική των κλασικών