ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

-55%
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Τίτλος: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Υπότιτλος: ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Ε.
Ιδιότητα Συγγραφέα: τ.λυκειάρχης
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
ISBN: 978-960-206-211-1
Έτος Έκδοσης: 12/2008
Σελίδες: 540
Διαστάσεις: 17Χ24, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Δ' έκδοση βελτιωμένη, Αθήνα
Τιμή: 26,50€ 11,93€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Το Συντακτικό, όπως και η Γραμματική της νεοελληνικής γλώσσας, είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διδασκαλία της γλώσσας μας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και το "Συντακτικό της Νεοελληνικής Γλώσσας" του φιλολόγου Παν. Ε. Γιαννακόπουλου θέλει να βοηθήσει το δάσκαλο στη διδακτική του προσπάθεια και το μαθητή στη σωστή μάθηση και χρήση της νεοελληνικής μας γλώσσας.

 Με την πρωτότυπη διάταξη της συντακτικής ύλης, το πλήθος των παραδειγμάτων σε κάθε συντακτικό φαινόμενο, τα λογοτεχνικά κείμενα από όλη τη Νεοελληνική μας Γραμματεία, τους συνοπτικούς πίνακες, τις ασκήσεις και τα παραστατικά διαγράμματα, το βιβλίο αυτό αποβαίνει χρησιμότατο στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους φοιτητές και σε όσους ενδιαφέρονται να χρησιμοποιούν σωστά τη νεοελληνική μας γλώσσα.

Για χρήση των μαθητών, των φοιτητών, των καθηγητών και κάθε άλλου που ενδιαφέρεται για τη νεοελληνική γλώσσα.


 

Για τον συγγραφέα:

Ο Παναγιώτης Ε. Γιαννακόπουλος σπούδασε κλασική φιλολογία και ασχολήθηκε με την Αρχαία Ελληνική και τη Λατινική Φιλολογία, επίσης, με τη Γραμματική και το Συντακτικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Τα κυριότερα έργα του είναι: 1)Ετυμολογικό Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής, Αθήνα 1973, 2) Ομήρου Οδύσσεια (εισαγωγή- κείμενο- μετάφραση- σχόλια- σημειώσεις) τ. 1-8, Αθήνα 1974-76, 3) Ησιόδου Έργα και Ημέραι, Θεογονία  (μετάφραση), Αθήνα 1974, 4) Κορνηλίου Νέπωτος Βίοι (μετάφραση- σχόλια) Αθήνα 1977, 5) Καίσαρος De Bello Civili (μετάφραση), Αθήνα 1973, 6) Το Γύθειον Ιστορική και αρχαιολογική άποψη, α΄έκδ. 1966.