ΟΒΙΔΙΟΣ

-25%
ΟΒΙΔΙΟΣ
Τίτλος: ΟΒΙΔΙΟΣ
Υπότιτλος: THE CAMBRIDGE COMPANION
Συγγραφέας: HARDIE, PHILIP
Ιδιότητα Συγγραφέα: Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Cambridge
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
ISBN: 978-960-206-584-6
Έτος Έκδοσης: 2010
Σελίδες: 583
Διαστάσεις: 17Χ24, χαρτόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Με 18 εικόνες εντός κειμένου, Αθήνα
Τιμή: 37,10€ 27,83€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Ο παρών τόμος, το συλλογικό αποτέλεσμα μιας ομάδας διακεκριμένων φιλολόγων και ιστορικών της τέχνης, δεν αποτελεί απλώς μια ακόμα εισαγωγή στον Οβίδιο. Η συνοπτική ποιητική παραγωγή του Οβιδίου εξετάζεται στα πλαίσια των πολιτικών, κοινωνικών και λογοτεχνικών συμφραζομένων της εποχής του. (. . .) Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ευπρόσιτο και εύληπτο έργο, το οποίο απευθύνεται ταυτόχρονα και στο ειδικό (φοιτητές, φιλολόγους της κλασικής λογοτεχνίας, θεωρητικούς της λογοτεχνίας, θεωρητικούς της τέχνης, μελετητές της κλασικής παράδοσης) και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη - κατά το δυνατό - εικόνα του έργου του Οβιδίου.

Μετάφραση - Επιμέλεια: Ανδρέας Ν. Μιχαλόπουλος επίκουρος καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρίλαος Ν. Μιχαλόπουλος Λέκτορας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Για τον συγγραφέα:

 Ο Philip Hardie είναι καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ και Fellow του New Hall. Είναι ο συγγραφέας των βιβλίων: Virgils Aeneid: Cosmos and Imperium (1986), The Epic Successors of Virgil (1993), μιας έκδοσης του ένατου βιβλίου της Αινειάδας στε σειρά Cambridge Greek and Latin Classics (1994) και του βιβλίου Ovids Poetics of Illusion (2002), καθώς και ένας από τους επιμελητές του βιβλίου Ovidian Transformations (1999). Αυτή την εποχή συμβάλλει στο πλήρες ερμηνευτικό υπόμνημα των Μεταμορφώσεων του Οβίδιου που πρόκειται να δημοσιευθεί από το Fondazione Valla. Είναι Γενικός Επιμελητής της σειράς Greek and Latin Classics και Εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας.