ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

-25%
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Τίτλος: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
Υπότιτλος: ΡΩΜΗ
Συγγραφέας: GRAF, FRITZ
Ιδιότητα Συγγραφέα: Καθηγητής Πανεπιστημίου Πρίνστον
Εκδότης: ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΔΗΜ. Ν.
ISBN: 978-960-206-484-9
Έτος Έκδοσης: 2015
Σελίδες: 799
Διαστάσεις: 17Χ24, σκληρόδετο
Αριθμός/Τόπος έκδοσης: Ε' έκδοση, Αθήνα
Τιμή: 53,00€ 39,75€
Διαθεσιμότητα: `Αμεσα διαθέσιμο

Η Ρώμη -η οποία μαζί με την αρχαία Ελλάδα έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού- εκτός από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην πολιτική και στρατιωτική ιστορία του κόσμου συνέβαλε αποφασιστικά και στην πνευματική του πορεία. Αντλώντας αενάως από τις ελληνικές πηγές, καλλιέργησε τόσο τη θεωρία όσο και την πράξη σε κάθε περιοχή της ανθρώπινης δραστηριότητας: στο λόγο και τη σκέψη, τη λογοτεχνία και τις καλές τέχνες, το δίκαιο και τη φιλοσοφία, την παιδεία και τη θρησκεία, την οικονομία και την αρχιτεκτονική, τις θεωρητικές και τις θετικές επιστήμες. Χωρίς τη Ρώμη θα είχε μείνει η Ελλάδα αναξιοποίητη και η Ευρώπη απαίδευτη. Αυτή την πλούσια και πολυποίκιλη συνεισφορά της Ρώμης στην παγκόσμια τράπεζα της ιστορίας, του πολιτισμού και του πνεύματος παρουσιάζουν στον τόμο αυτό, διαφωτιστικά και εύληπτα, είκοσι τρεις διακεκριμένοι επιστήμονες και πανεπιστημιακοί καθηγητές, θέλοντας να υπενθυμίσουν στον σπουδαστή, στον δάσκαλο, στον επιστήμονα και σε κάθε πνευματικό άνθρωπο τις λαμπρές ρίζες του σήμερα και το χρέος για το αύριο. 

Περιεχόμενα

Κατάλογος συντομογραφιών
Ι. Iστορία της λατινικής φιλολογίας και παιδείας
ΙΙ. Ιστορία των κειμένων και της παράδοσής τους
ΙΙΙ. Ιστορία της λατινικής γλώσσας (Johannes Kramer)
IV. Ιστορία της λατινικής λογοτεχνίας
V. Ρωμαϊκή ιστορία
VI. Ρωμαϊκό ιδιωτικό δίκαιο (Ulrich Manthe)
VII. Ρωμαϊκή θρησκεία
VIII. Ρωμαϊκή φιλοσοφία (Michael Erler)
ΙΧ. Ρωμαϊκή αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης
Πίνακας χωρίων
Ευρετήριο

Με τη συνεργασία των καθηγητών: Mary Beard - Sandro Boldrini - Gian Biagio Conte - Joseph Delz - Werner Eck - Michael Erler - Rudolf Fellmann - Anthony Grafton - Ilsetraut Hadot - Henner von Hesberg - Hans-Markus von Kaenel - Robert A. Kaster - Johannes Krammer - Eckard Lefèvre - Walther Ludwig - Ulrich Manthe - Christoph Markschies - Jochen Martin - Glenn W. Most - John Scheid - Martin Steinmann - Jurgen von Ungern-Sternberg - Jan Ziolkowski. Με 58 εικόνες, 2 χάρτες και 2 πίνακες. Μετάφραση - Επιμέλεια: Δημήτρης Ζ. Νικήτας καθηγητής Α.Π.Θ.


Ο επιμελητής της γερμανικής έκδοσης Fritz Graf είναι καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των ΗΠΑ.

Μεταφραστής και επιμελητής της ελληνικής έκδοσης είναι ο Δημήτριος Ζ. Νικήτας, καθηγητής της Λατινικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.